Leukste lunchrooms voor kinderen in Amsterdam

De leukste en gezelligste lunchtrooms!

Tussen de vele lunchrooms in Amsterdam is het uiteraard lastig kiezen. Je hebt vast al een favoriet gevonden, maar er zijn natuurlijk veel meer leuke en gezellige lunchrestaurants voor kinderen. 24NANNIES zet voor ouders en oppassers de leukste adressen op een rijtje.

Ijsland

In de Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid zit de gezellige zaak IJsland. De naam zegt natuurlijk al dat je hier heerlijk ijs kunt krijgen; het wordt ter plekke bereid met zo vers mogelijke ingrediënten. Voor het fruitijs wordt bovendien geen melk of room gebruikt. Daarnaast staan er voor de kinderen kinderpannenkoeken op de kaart en voor de ouders onder meer gevulde pannenkoeken met bijvoorbeeld Mexicaanse kip of boeuf bourguignon. De pannenkoeken worden bereid met huisgemaakt zuurdesembeslag. Dit zorgt voor een extra knapperige en smaakvolle lunch. Voor de kids ligt er bovendien speelgoed klaar.

Adres: Maasstraat 63, Amsterdam
Openingstijden:
Dinsdag t/m donderdag & zondag: 9 tot 19 uur
Vrijdag & zaterdag: 9 tot 20 uur

Kinderkookkafé

Ga naar het groene Vondelpark en loop naar de voormalige meststallen aan de rand van het park voor een wel heel bijzondere lunchtent: hier kunnen je (oppas)kinderen namelijk zelf koken en bedienen! Aan de bar hangen foto’s van wat de kinderen kunnen maken. Wat denk je bijvoorbeeld van een zelf gecreëerde pizza of groentepuzzels? Maar wees gerust, jij hoeft zelf niet te koken. Er liggen namelijk ook onder meer tosti’s, broodjes en soep klaar. Bij het gebouw vind je bovendien een terras en een speeltuin.

Adres: Vondelpark 6B
Openingstijden: iedere dag van 10 tot 17h

Noorderlicht

Het hippe Amsterdam-Noord mag in dit lijstje uiteraard ook niet ontbreken. Op de creatieve NDSM-werf ligt het sfeervolle café en restaurant Noorderlicht. Neem plaats in de lichte kas of bij mooi weer (hopelijk krijgen we nog een paar windstille en zonnige dagen) op het leuke terras, waar je kinderen lekker kunnen ravotten op het grasveldje. Voor ouders en kinderen valt er genoeg te kiezen van de kaart: terwijl jij geniet van een broodje met huisgegaarde kalfsmuis, kunnen je (oppas)kinderen zich te goed doen aan verse friet met mayonaise of een veganistisch soepje. Alle hoofdgerechten kunnen bovendien als kinderportie besteld worden voor de helft van de prijs.

Adres: NDSM Plein 102
Openingstijden:
Doordeweekse dagen: 11 tot 00h
Weekend: 11 tot 3h

Lunchroom Lastig

In Lunchroom Lastig, vlakbij de Jaap Eden IJsbaan, zullen je kinderen gegarandeerd een fantastische tijd hebben. Deze zaak heeft zelfs een eigen game-room! Hier kunnen je kinderen een potje poolen of een computerspelletje spelen. Ook ligt er speelgoed voor de kleinere kinderen klaar en is er zelfs een tafel waar ze op mogen krijten. Op de kaart staan hotdogs en tosti’s, maar ook heerlijke broodjes en Indonesische specialiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Mama’s nasi goreng of een pistolet rendang?

Adres: Christiaan Huygensplein 33
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 9 tot 17h
Zaterdag: 10 tot 18h
Zondag: 10 tot 17h

Radion café

Radion? Dat is toch die plek waar je in het weekend helemaal los kunt gaan? Dat klopt, maar overdag gaat het er in het Radion Café iets rustiger aan toe. De lunchkaart biedt voor elk wat wils. Tosti’s voor de kleintjes en een exotische mandarijn kokos salade of een broodje pulled pork voor jezelf. Klinkt niet verkeerd, toch? Bovendien is er voor de kinderen genoeg ruimte om te spelen. En mochten ze door hun enthousiasme niet luisteren, dan kun je ze altijd nog omkopen met een lekker bolletje ijs.

Adres: Louwesweg 1
Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 11 tot 00h
Vrijdag: 11 tot 1h
Zaterdag: 12 tot 1h
Zondag: 12 tot 00h

Foto: Tom ten Seldam

Hulp nodig?