Interview met nanny: de voordelen van oppassen via 24NANNIES

Wij gaan in gesprek met Carmen om erachter te komen wat zij als de grote voordelen van oppassen via 24NANNIES ziet.

Oppassen via 24NANNIES is veel meer dan oppassen alleen. Naast dat je goed verdient, doe je namelijk veel levenservaring op en bouw je tegelijkertijd aan je netwerk én je C.V. Wij gaan in gesprek met Carmen om erachter te komen wat zij als de grote voordelen van oppassen via 24NANNIES ziet. Carmen (25 jaar) is in 2015 begonnen bij 24NANNIES en behoort daarmee tot één van onze ‘oudste’ nannies. In de afgelopen jaren heeft ze veel verschillende kanten van het werken via 24NANNIES meegemaakt, van oppassen bij een vast gezin tot kinderbegeleiding bij een huwelijk.

hoe is het allemaal begonnen?

Tijdens mijn afstuderen zocht ik een bijbaan voor twee à drie dagen per week. Al vanaf jongs af aan ben ik gek op kinderen, dus mij inschrijven bij een oppasbureau was een logische keuze. Via 24NANNIES kwam ik bij een gezin terecht waar ik uiteindelijk anderhalf jaar heb opgepast. Een onwijs leuke tijd, waarin ik een hechte band met het gezin heb opgebouwd.” Carmen vertelt dat dit gezin helaas is verhuisd naar New York, anders was ze waarschijnlijk wel langer gebleven. “Maar nu ze in New York wonen, zie ik ze nog steeds. Vorig jaar heb ik ze een week opgezocht, zo gezellig!” Het zal veel mensen verbazen dat een nanny haar oppaskinderen buiten werk opzoekt, zelfs in het buitenland, vertelt Carmen. “Dit geeft wel aan hoe bijzonder dit is. Ik ben overigens alweer aan het kijken voor een nieuw ticket…

Carmen heeft in de loop ter jaren heel wat ervaring opgedaan.

Ik denk dat oppassen echt wordt onderschat. Het is zóveel meer dan alleen de kids vermaken.
Je hebt een grote verantwoordelijkheid, je moet snel kunnen schakelen tussen verschillende situaties en je leert flexibel te zijn. Een dag loopt nooit zoals je denkt.” Dus je moet flink wat hooi op je vork kunnen nemen? “Zeker”, vervolgt Carmen. “Vooral als je een paar dagen per week bij hetzelfde gezin komt oppassen, moet je stevig in je schoenen staan. Je kunt niet alleen de leuke oppas zijn die alles goed vindt, maar je moet ook duidelijk grenzen kunnen aangeven. In ieder gezin zijn die grenzen echter anders, omdat daar andere regels, normen en waarden gelden. Een betere leerschool voor later is er niet!

Werken via 24NANNIES is dus veel meer dan oppassen alleen?

Absoluut. Veel, al dan niet alles, heb ik op werkgebied aan 24NANNIES en haar netwerk te danken. Sterker nog, mijn huidige baan bestaat dóór 24NANNIES. Twee jaar geleden ben ik naast het oppassen ook de social media kanalen van 24NANNIES gaan bijhouden. Ik besteedde hier maar een paar uur per week aan, maar ontdekte zo wel wat ik het allerleukste vind om te doen, namelijk content creëren. Uiteindelijk besloot ik om dit voor meer bedrijven te gaan doen en hier is mijn eigen bedrijf Make Me Social uit voort gekomen.” Ook nu Carmen vrijwel niet meer oppast, heeft ze nog erg veel aan het netwerk dat ze in de loop der jaren via 24NANNIES heeft opgebouwd. “Ik overdrijf niet als ik zeg dat driekwart van mijn klanten uit mijn oppasnetwerk komt. Als je als oppas goed je best doet, krijg je van ouders een enorme gunfactor. Ik denk dat ik daar nu de vruchten van mag plukken.

Processed with VSCO with m5 preset

Wat is haar leukste oppaservaring?

Het huwelijk op landgoed Het Roode Koper! Samen met twee andere nannies hield ik de kleintjes in de gaten. Zelf mocht ik passen op het dochtertje van de bruid en bruidegom. Ook bleef ik ’s nachts slapen, aangezien het huwelijk twee dagen duurde. Het allerleukste aan zo’n klus is dat je je echt part of the family voelt. Ik pas niet veel meer op via 24NANNIES, maar voor dit soort klussen mogen ze me altijd bellen haha.

Carmen is duidelijk erg enthousiast over oppassen via 24NANNIES. “Het belangrijkste is natuurlijk dat je werken met kinderen het allerleukste vindt om te doen. Als dat zo is, raad ik meiden zeker aan om zich aan te melden. Naast alle voordelen die ik al genoemd heb, biedt 24NANNIES een divers aanbod aan klussen. Je kunt incidenteel oppassen, maar bijvoorbeeld ook aangeven dat je bij een vast gezin aan de slag wilt. Ook kun je oppassen tijdens events, zoals huwelijken, beurzen, feestjes, kinderpartijtjes, enzovoort. Hier ontmoet je ook weer veel mensen uit diverse branches, wat weer onwijs goed is voor je netwerk. Daarnaast is 24NANNIES actief in het buitenland, dus je kan zomaar overgevlogen worden naar Ibiza. Do I need to say more?

Wil je graag oppassen?

Ben jij net zoals Carmen gek op kinderen en wil je niet alleen wat bijverdienen, maar jezelf tegelijkertijd ontwikkelen én aan je CV werken? Dan is oppassen via 24NANNIES zeker iets voor jou! Je kunt je aanmelden via deze link.

Hulp nodig?