De leukste lunchrooms voor kinderen in Haarlem

Lekker eten, leuke activiteiten op de leukste lunchplekken in haarlem!

In Haarlem en omgeving zijn talloze lunchtentjes te vinden. Maar naar welke kun je het beste met kinderen naartoe te gaan? 24NANNIES selecteerde voor jou de leukste lunchrooms in Haarlem en omgeving. Jij weet dus al wat je komende woensdagmiddag gaat doen!

Nurks in de Hout

Aan de Hertenkamplaan in de groene Haarlemmerhout ligt een sfeervol eethuis: Nurks. Dit restaurant bevindt zich, zoals het adres doet vermoeden, bij de hertenkamp en ook Kinderboerderij de Houthoeve is vlak bij, waardoor je een uitje naar de Hout makkelijk kunt combineren met een lunch. De kaart is erg geschikt voor kinderen: er zijn verschillende (kinder)pannenkoeken te bestellen, maar de kleintjes kunnen onder meer ook kiezen uit een tosti, een boterham Nutella of een kroket of frikandel met friet. Er staan echter ook gezonde gerechten op de kaart, zoals een bakje cherrytomaatjes en komkommer. Als ouder heb je bovendien keuze uit taarten en broodjes. Bij mooi weer zit je op het gezellige terras onder oude bomen.

Adres: Hertenkamplaan 1, Haarlem
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 12:00 tot 20:30 uur

Bistro Bis

Natuurlijk vinden jouw kinderen het ook wel eens fijn om niet de hele tijd aan tafel te zitten (en jij waarschijnlijk ook). Dan is Bistro Bis in het centrum van Haarlem een heerlijke plek om naartoe te gaan. Terwijl jij geniet van een heerlijk broodje geitenkaas met dadels en wilde spinazie op het terras of in het sfeervolle interieur, kunnen je kinderen zich vermaken in de speelkelder. In de vloer van het restaurant zijn ‘ramen’ gemaakt, zodat je af en toe naar beneden kunt kijken of alles nog goed gaat. Naar eigen zeggen zijn ze bij Bistro Bis gek op koffie, waardoor ook je kopje Giraffe koffie niet verkeerd is.

Adres: Kleine Houtstraat 4, Haarlem
Openingstijden:
Dinsdag t/m donderdag: 10:30 tot 17:30 uur
Vrijdag en zaterdag: 11 tot 22 uur
Zondag: 13 tot 17:30 uur

Kweekcafé

Ook het Kweekcafé mag in dit rijtje niet ontbreken. We noemden dit café al even in een vorig artikel over onbekende plekken voor kinderen in Haarlem. Het Kweekcafé bevindt zich in een kas in de Haarlemmer Kweektuin in Haarlem-Noord. Praktisch voor de deur vind je wat dieren in een weilandje en een speeltuin, terwijl in de ruime, lichte kas het nodige speelgoed ligt. Ideaal voor kinderen dus! Voor een groot deel wordt er gekookt met zelfverbouwde ingrediënten, waardoor je lunch bijna niet verser kan.

Adres: Kleverlaan 9, Haarlem
Openingstijden:
Woensdag t/m donderdag: 8:30 tot 17 uur
Vrijdag: 8:30 tot 19 uur
Zaterdag en zondag: 9:30 tot 19 uur

French Napa

Voor een heerlijke ‘French Toast’ met gesmolten brie, rosbief en gerookte amandelen of een sappige burger kun je als ouder of oppas terecht bij French Napa in Overveen. Maar ook je kinderen zijn meer dan welkom in deze gezellige bistro! Zij kunnen bijvoorbeeld een sandwich met pindakaas of chochopasta of een hotdog bestellen. Bovendien is er een kleine speelhoek ingericht, zodat ze zich goed kunnen vermaken. Dit mag dan een artikel over de leukste lunchrooms zijn, maar we moeten toch even vermelden dat je bij French Napa ook goed terecht kunt voor een borrel. Zo kun je je tegoed doen aan een heerlijke charcuterie- of kaasplateau onder het genot van een wijntje van Henri Bloem, terwijl er voor je (oppas)kinderen popcorn en bitterballen op de kaart staan.

Adres: Bloemendaalseweg 333, Overveen
Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 08:30 tot 18 uur
Vrijdag: 8:30 tot 22 uur
Zaterdag: 08:30 tot 18 uur
Zondag: 09:30 tot 18 uur

Hulp nodig?