Haarlem voor kinderen: de onbekende (bijna) gratis plekken

Leuke onbekende plekken in haarlem voor kinderen! Onze nannies nemen graag je kinderen mee op stap.

Wil je graag met je (oppas)kinderen op stap in Haarlem? Maar heb je niet zo’n zin om daar met half Haarlem heen te gaan? Wij zetten een aantal onbekende plaatsen voor je op een rijtje, waar je kinderen een leuke tijd zullen hebben. En dit is in veel gevallen nog gratis ook!

Archeologisch Museum Haarlem

Verstopt in de kelder van de rode Vleeshal aan de Grote Markt vind je het Archeologisch Museum Haarlem. Hier worden verschillende archeologische vondsten tentoongesteld: van bijlen uit de steentijd tot een Spaanse helm uit de 16e eeuw. Al deze voorwerpen vertellen samen de geschiedenis van Haarlem. De vitrines zijn speciaal voor kinderen laag gemaakt, waardoor ze alles makkelijk kunnen zien. Kinderen kunnen zich ook zelf even een archeoloog wanen. Als ‘archeoloog voor een dag’ mogen ze zelf opgravingen doen en vondsten uit een beerput onderzoeken. Ze krijgen zelfs een diploma als ze alles hebben uitgevoerd. Bovendien kunnen ze meedoen aan de speurtocht ‘Het geheime woord’. Aan de hand van de antwoorden op verschillende vragen wordt het geheime woord zichtbaar!

Adres: Grote Markt 18K, Haarlem

Entree: gratis

De Haarlemmer Kweektuin

Ga op ontdekkingstocht in de jungle! De Haarlemmer Kweektuin is aangelegd aan het begin van de 20e eeuw en vormt een groene oase in Haarlem-Noord. Het is een heerlijke plek om even met je kinderen te struinen. Er is onder meer een dierenweide met geiten, kippen en konijnen en een kleine speeltuin. Verder zijn er verschillende kassen, waar exotische planten zoals bananenbomen en metershoge cactussen groeien. Om even bij te komen van alle indrukken kan je terecht bij het Kweekcafé voor een drankje.

Adres: Kleverlaan 9, Haarlem

Entree: gratis

Artisklas Haarlem

Een dierentuin in Haarlem? Daar hadden wij nog niet eerder van gehoord. Artisklas Haarlem is de kleinste officiële dierentuin van Nederland en bevindt zich in Haarlem-Noord achter Stayokay. De dieren leven in verschillende huisjes of op het buitenterrein. Er zijn poolvossen, nandoes, reptielen, kerkuilen, schildpadden en nog veel meer. Ook is er een diorama met verschillende opgezette dieren. Let wel op, Artisklas Haarlem is alleen in het weekend geopend!

Adres: Arthur van Schendelpad 1, Haarlem

Entree: kinderen €1,50, volwassenen €2

Speeltuin bij restaurant Gestrand, Camping de Lakens

In de glooiende duinen bij Bloemendaal aan Zee ligt Camping de Lakens. Op het eerste gezicht niet echt een plek om een middagje met de kleintjes door te brengen. Of toch wel? Ook mensen die niet op de camping staan, kunnen terecht bij restaurant Gestrand. Voor het terras ligt een uitgebreide speeltuin. Je kunt hier klimmen naar de top van de uitkijktoren voor een weids uitzicht op de duinen, van de twintig meter lange glijbaan afglijden of roetsjen van de kabelbaan. Zo’n gave speeltuin komen je kinderen niet vaak tegen. En terwijl jij geniet van een drankje op het terras, houd je ze makkelijk in de gaten.

Adres: Zeeweg 60, Overveen

Entree: gratis

Hulp nodig?