Waarom werken bij 24NANNIES écht heel leuk is

Een interview met een van onze nannies.

Het netwerk van oppassers bij 24NANNIES wordt steeds groter. Veel nannies schrijven zich in om op te passen als bijbaan of voor extra verdiensten tijdens een tussenjaar. Wij spraken oppas Jeanne Veldhoen om erachter te komen wat werken bij 24NANNIES nou zo leuk maakt. En, wat voor leuke en gekke dingen je zoal meemaakt tijdens het oppassen via 24NANNIES.

Waarom heb je je als oppas ingeschreven bij 24NANNIES?

Ik paste al veel op en kwam 24NANNIES opeens overal om mij heen tegen. Mijn zus vertelde op een gegeven moment over een langdurige oppasklus met bijna onmogelijke tijden, die mij echter perfect uitkwamen. Toen heb ik mij aangemeld en na een leuk gesprek ben ik vrijwel meteen aan de slag gegaan.

Wat is het leukste of gekste dat je hebt meegemaakt tijdens het oppassen?

Bij een gezin waar ik vaker oppas, werd gevraagd of ik mee wilde werken met het partijtje voor de oudste zoon van negen jaar. Het partijtje was tijdens Halloween en bestond uit een speurtocht dwars door de Jordaan. ’s Middags hielp ik de oudste dochter en twee vriendinnen met schminken en aankleden: zij zouden zich verstoppen langs de route om de jongens bang te maken.

Zodra het donker was, begonnen we met de tocht. We hadden veel voorbereid: alle jongens waren verkleed en de Jordaan was het perfecte decor door de vele donkere steegjes. De inwoners van de Jordaan deden echter ook graag mee. Dit was een onverwachte verrassing. Langs de route had bijna ieder huis zijn ramen omgetoverd in Halloween-sferen, werd er op meerdere plekken hele duistere muziek gedraaid en waren de inwoners zich aan het klaar maken voor hun eigen Halloween-feestjes. Er waren dus nog veel meer ‘acteurs’ dan wij hadden gepland.

Wat is volgens jou de reden dat ouders zo tevreden zijn over 24NANNIES?

Het succes van 24NANNIES komt volgens mij door de goede selectie van de oppassers, maar vooral omdat 24NANNIES zo veel naar persoonlijk contact streeft met de ouders en met de oppassers. Op deze manier word je extra gemotiveerd en straal je dit ook uit naar de ouders en andere nannies.

Hoe vaak pas je per maand op?

Ik pas zeker twee keer per maand op. De laatste tijd is het iets minder geworden, omdat ik bezig ben met een groot project om mijn studie af te ronden. Als ik hiermee klaar ben, zou ik graag minstens drie keer per maand willen meewerken bij een evenement. Hiervoor werkte ik zeker vier keer per maand bij een evenement en als ik nog tijd over had, kon er altijd wel eentje bij.

Wat maakt het oppassen via 24NANNIES voor jou zo leuk?

Wat ik zo leuk vind aan het werken met kinderen is de uitdaging om continu met een creatieve oplossing te komen om de aandacht van de kinderen erbij te houden. Zoals ik al eerder zei, werk ik graag tijdens evenementen. Je weet dan van tevoren soms totaal niet waar je terecht komt, maar toch moet je er dan iets moois van maken. Je krijgt bijvoorbeeld een groep van 20 kinderen voor je, die elkaar niet kennen en het moeilijk vinden om afscheid van hun ouders te nemen. Als je die kinderen een dag meeneemt in een verhaal, project of knutselwerk, ze contact met elkaar laat maken en als vrienden de deur uit ziet lopen, geeft dit veel voldoening.

Bij de verschillende events zoals bij bijvoorbeeld Radion zie je dezelfde kinderen soms terugkomen. Ze kijken je aan met een blik van herkenning of geven zelfs een knuffel. Als ze dan ook nog laten weten dat ze jou de week ervoor gemist hebben, dan wil je eigenlijk nooit meer een dag missen. Bovendien sta je bij evenementen met meerdere nannies tegelijk, waardoor je een waardevol netwerk van vrienden opbouwt.

Enthousiast geworden?

Als je ingeschreven staat als oppas bij 24NANNIES zul je veel oppasklussen voorbij zien komen waar je op kunt reageren. Maar je bent tot niets verplicht. Doordat er zowel oppasklussen overdag als ’s avonds, door de week als in het weekend zijn, kun je erg flexibel geld verdienen. Ook zoeken wij oppassers die voor een langere periode vaste dagen in de week kunnen oppassen. Lijkt je dit wat? Schrijf je dan hier in!

Hulp nodig?