De leukste lunchrooms voor kinderen in Haarlem: deel 2!

Onze favoriete lunchrooms voor kinderen in haarlem, deel 2!

Op veler verzoek publiceren we hierbij onze andere favoriete lunchrooms voor kinderen in Haarlem en omgeving (klik hier voor de lijst van vorig jaar). Zeker met het mooie weer van de laatste tijd is het heerlijk om samen met je kinderen een middagje te luieren op het terras. Of binnen, mocht het toch weer eens regenen. Het blijft Nederland natuurlijk.

Frisk aan het Spaarne

Frisk is gelegen aan het Spaarne en gevestigd in de voormalige karakteristieke Droste-fabriek. Op het terras of in de gezellige binnenruimte kun je genieten van gerechten die geïnspireerd zijn op de Nordic Kitchen: eenvoudige en gezonde seizoensgerechten. Door de ligging aan het water kun je zelfs met je boot aanmeren bij Frisk. Is er geen plek op het terras? Geen probleem, Frisk serveert graag hapjes en drankjes op je boot. Op zondagochtend wordt er van 10:00 tot 12:00 uur Smörgåsbord geserveerd, een buffet met diverse gerechten. Ook erg leuk voor kinderen!

Adres: Max Euweplein, Haarlem
Openingstijden:
Dinsdag t/m donderdag: 09:00 tot 23:00 uur
Vrijdag: 09:00 tot 24:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 24:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Brownies&downieS

Het succesvolle en unieke horecaconcept van Brownies&downieS breidde zich in 2016 uit naar Haarlem, waar deze lunchroom in een statig pand in de pittoreske Schagchelstraat gevestigd is. In dit bijzondere restaurant word je bediend door mensen met een verstandelijke beperking of andere afstand tot de arbeidsmarkt. De kaart staat vol lekkernijen. Kies bijvoorbeeld een lekkere brownie, zoals de Blondie Bosbes, of bestel een broodje pulled pork. Voor kinderen staan er onder andere America Pancakes en een broodje bitterbal op de kaart. Genoeg te kiezen dus! En bovendien steun je met een lunch dit nobele horecaconcept.

Adres: Schagchelstraat 26, Haarlem
Openingstijden:Dinsdag t/m zaterdag van 09:00 tot 17:00 uu

Papa’s Beach House

In het Haarlemmermeerse Bos, gelegen aan een kalmerend meertje, ligt Papa’s Beach House. Dit Hoofddorpse strandpaviljoen heeft een terras boven het water en een klein privéstrandje, waar je kinderen heerlijk kunnen spelen. Op het menu staan diverse salades en broodjes voor de ouders. Voor de kinderen is er een speciaal kindermenu: patat met een kroket, een kaassoufflé, kibbeling of kip. Het is misschien wat verder fietsen dan je gewend bent (vanuit het centrum van Haarlem is het zo’n 9 kilometer), maar dan ben je er wel echt even tussenuit in deze Hoofddorpse oase.

Adres: IJweg 961, Hoofddorp
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 11:30 tot 22:00 uur
Zaterdag en zondag: 10:30 tot 22:00 uur

Stadsstrand de Oerkap

Nog een plek om met je voeten in het zand te zitten, maar dit keer middenin Haarlem. Aan het spoor en het Spaarne ligt het voor velen welbekende Stadsstrand de Oerkap. Op zonnige dagen schijnt hier praktisch de hele dag de zon, een ideale plek dus om even bij te kleuren. Het eten is simpel, maar lekker. Overdag worden er diverse broodjes geserveerd en ’s avonds kunnen jij en je kinderen genieten van een zelfgemaakte pizza. Zo lijkt het net vakantie op een Italiaans strand. Verder is er vaak genoeg ruimte voor je kids om te ravotten in het zand. Wat wil je nog meer op een zonnige dag in Haarlem?

Adres: Harmenjansweg 95, Haarlem
Openingstijden:
Woensdag t/m zondag: 12:00 tot 00:00 uur
Dinsdag:15:00 tot 00:00 uur

Hulp nodig?