Alternatieve parken voor kinderen in Amsterdam

24NANNIES ging op zoek naar parken in Amsterdam, waar je als oppas of ouder een middagje met de kinderen kunt relaxen.

De lente staat voor de deur! Dat betekent weer lekker veel buiten spelen. En waar kan je dat beter doen dan in een park? Maar het Vondelpark kennen we nu wel. Op mooie lente- en zomerdagen weet je door de drukte niet meer waar je moet gaan zitten en is er voor je kinderen amper ruimte om te kunnen spelen. Daarom ging 24NANNIES op zoek naar alternatieve parken in Amsterdam, waar je als oppas of ouder een middagje met de kinderen kunt relaxen.

Amstelpark

Ingeklemd tussen de Europaboulevard en de Amstel in Amsterdam-Zuid ligt het Amstelpark, dat oorspronkelijk is aangelegd voor de Floriade. Er zijn in dit diverse park veel activiteiten te ondernemen. Zo kun je met je kids een rondje door het park met de Amsteltrein maken of een balletje slaan op de midgetgolfbaan. Zij zullen zich bovendien erg goed vermaken in de Speeltuin Amstelpark. De entree van de speeltuin is gratis, maar voor sommige attracties, zoals botsbootjes en een draaimolen, moet wel betaald worden.

Adres: 1083HZ, Amsterdam

Flevopark

Het Flevopark in Amsterdam-Oost is niet alleen een heerlijke plek om te picknicken op het gras, maar biedt veel meer dan dat. Zo zijn er barbecueplekken en is er een groot openluchtzwembad. Verder kan je ook lekker aan het water van ’t Nieuwe Diep gaan zitten. Aan de rand van het park bevindt zich het natuurspeelpark Jeugdland. Hier kunnen je kinderen van alles beleven: van hutten bouwen tot zeilen en van kanoën tot tafeltennissen. Ook is er een leuke kinderboerderij met geiten en ezels.

Adres Jeugdland: Valentijnkade 131, Amsterdam

Rembrandtpark

Het Rembrandtpark in Amsterdam-West is een uitgestrekt park met vijvers, grasvelden en veel bomen. Er zijn halsbandparkieten, spechten en met heel veel geluk zie je zelfs een felblauwe ijsvogel vliegen. Je kinderen kunnen hier heerlijk ravotten, terwijl jij op een bankje of onder een boom een boek leest. Ook is er een kinderboerderij, de Uylenburg, die dagelijks geopend is. Hier kunnen je (oppas)kinderen helpen met het verzorgen van de dieren, de hokken schoonmaken of een bak voer kopen om de beesten eten te geven. Voor de wat oudere kinderen is er Bouwspeelplaats ’t Landje, waar ze op een vlot kunnen varen en hutten kunnen bouwen.

Adres: Postjesweg, 1058 EP Amsterdam

Westerpark

Ook het Westerpark, dat bij het Westergasfabriek ligt, is een heerlijke plek om te relaxen. Er zijn hier veel grasvelden en praktisch naast de Westerunie is een speelvijver waar je kinderen bij mooi weer in het water kunnen spelen. Aan de andere kant van het spoor, te bereiken via het Overbrakerpad, ligt de natuurspeeltuin het Woeste Westen. Hier mogen je kinderen vrij spelen in de natuur op de verschillende eilandjes. Ze kunnen zich verschuilen in een wilgenhut, het klimparcours trotseren of in het water spelen. Bovendien zijn er mogelijkheden om vlot te varen tussen het riet. Ook is er een klein cafétje voor een hapje of drankje.

Adres Westerpark: Haarlemmerweg 4, Amsterdam
Adres Het Woeste Westen: Overbrakerpad 3, Amsterdam

Hulp nodig?