De leukste en lekkerste vegan kinderrecepten

De leukste en lekkerste vegan kinderrecepten

Voor een heerlijke en gezonde start van de dag zet 24NANNIES de lekkerste vegan kinderrecepten voor je op een rijtje. Hieronder vind je deel 1. Houd onze pagina in de gaten voor nog meer recepten!

EEN HEERLIJK ONTBIJT
ONTBIJTGRANOLA
Voor het hele gezin!

Ingrediënten
1 mooie grote weckpot
750 gram havermoutvlokken (je kunt er ook speltvlokken bij doen)
30 gram amandelen
30 gram walnoten
30 gram hazelnoten
3 lepels sesamzaad
180 ml kokosolie
120 ml ahornsiroop (maple syrup)
Zout
Optie: Cacaopoeder of stukjes cacao

Bereiding
Zet de oven aan op 170 graden. Hak alle nootjes fijn met een vijzel. Doe alle droge bestanddelen van het beslag in een grote mengkom.

Doe vervolgens de olie en siroop in een pannetje en roer er een flinke snuf zout en cacao doorheen.

Voeg de droge bestanddelen bij de natte bestanddelen en blijf goed mengen totdat het een beetje aan elkaar blijft kleven.

Doe bakpapier op de bakplaat. Verdeel het geheel over een bakplaat en plaats 40 minuten in de oven. Zet een wekker en schep om de 10 minuten de granola om zodat het niet verbrandt.

Vervolgens heel goed laten afkoelen en in een mooie weckpot doen, je kan de granola ongeveer twee weekjes bewaren in deze pot.

HIT VOOR DE LUNCH
FEESTPANNENKOEKEN
Heeeeel simpel en SUPER lekker!

Ingrediënten
1 banaan (liefst een rijpe)
120 gram havervlokken
350 ml amandelmelk
Een theelepel bakpoeder
Scheutje citroensap
Snufje vanillepoeder of vanille-extract
Kokosolie om in te bakken
Garnering (maak er een feestje van): frambozen, blauwe bessen, stukjes cacao, agavesiroop of maple syrup.

Bereiding
Havermout, banaan en amandelmelk in de blender mengen, dan het bakpoeder, citroensap en vanillepoeder erin – nog even kort mengen.

Doe olie in de pan en maak 4 hoopjes beslag in de pan. Zo krijg je 4 losse pannenkoekjes. Draai de pannenkoeken om en bak nog eventjes tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit tot het beslag op is en GARNEREN MAAR!!

EASY FEESTELIJK TOETJE OF ONTBIJT
CHIA PUDDING
Het belangrijkste onderdeel van je dag!

Ingrediënten
500 ml amandelmelk
7 eetlepels chiazaad
Vanille extract (druppels)
1 nachtje geduld
Garnering: Aardbei, Mango, Kiwi, Banaan of Bosbessen
Snufje kaneel

Bereiding
Meng een halve liter amandelmelk en 7 eetlepels chiazaad in een kom met wat vanille extract. ‘s Nachts laten staan. In de ochtend nog even doorroeren en voilà! De heerlijkste pudding. Snijd wat fruit (aardbei, mango, kiwi, banaan of bosbessen) voor er bovenop en je hebt een heerlijk ontbijt. Voor de liefhebbers; doe er nog een snufje kaneel bovenop.

Tip: ook heeeeerlijk als ontbijtje met de zelfgemaakte Granola!